Kilpailumenestys

Lukuvuoden 2016-2017 palkitut ja stipendiaatit

NELJÄN TIETEEN KISAT

MAOL ry Turun paikallisyhdistys palkitsi valtakunnallisissa Neljän tieteen kisojen alkusarjoissa hyvin menestyneitä opiskelijoita. Turun yliopistolla ti 28.2.2017 pidetyssä palkintojenjakotilaisuudessa kuultiin ma-fy-ke-laitosten esittelyt sekä sponsorina toimineen Orionin puheenvuoro. Luostarivuoresta palkittiin seuraavat opiskelijat:

FYSIIKKA Sofia Böling (ei kuvassa, koska opintomatkalla Cernissä) ja Siiri Kaarisalo
KEMIA Emilia Moritz (ei kuvassa, koska opintomatkalla Cernissä) ja Valtteri Valtonen
MATEMATIIKKA Ella Paasio ja Enni Survonen

Palkintojenjaon jälkeen päästiin vielä tutustumaan fysiikan (tai kemian) laitokseen, jossa esiteltiin nestetypellä jäähdytettävien suprajohteiden käyttäytymistä (Meissner-ilmiö) ja päästiin kokeilemaan miltä tuntuu työntää kätensä nestetyppeen!

Lukuvuoden 2015-2016 palkitut ja stipendiaatit

INNODAY

Luostarivuoren lukion opiskelijoista koostuva ryhmä sai menestystä ja tärkeän tukijan Helsingissä 11.5. pidetyssä Innoday-tapahtumassa. Ryhmä Robert Arajärvi, Eemeli Vapamaa, Hugo Leppäsyrjä, Juho Aaltonen ja Kristian Robertsson on kehitellyt jo aiemminkin monia kiinnostavia innovaatioita, mutta nyt poikien idea osoittautui kultakimpaleeksi. Hartwall-areenalla pidetyssä kilpailussa poikien keksintö sai osakseen suurimman kiinnostuksen, ja mikä tärkeintä, konkreettiseksi tukijakseen liikemies Hjallis Harkimon.

Innoday

Patentilla suojattu idea reaaliaikaisesta ja innovatiivisesta henkilökohtaisesta sykemittauksen ja juoksunopeuden yhdistämisestä kiinnosti Hjallista niin paljon, että hän lupautui viemään ryhmän innovaatiota eteenpäin, sen seuraavaan konkreettiseen vaiheeseen. Innovaatiosta ja sen mahdollistamista tuotteista kuullaan varmasti lisää lähiaikoina. Lisätietoja keksinnöstä ja uutisia uusista innovaatioista voi kysyä ryhmän kotisivuilta www.traival.fi.

Viime vuotisen Innolukion joukkuekilpailun voiton jatkoksi opiskelijamme voittivat siis nyt myös yleisen opiskelijoille suunnatun innovaatiokilpailun. Luostarivuoren lukion asema Suomen innovatiivisimpana lukiona sai toisin sanoen jälleen uutta vahvistusta. Ja ensi syksynä opiskelijamme jatkavat omien ideoidensa ja innovaatioidensa esittelyä kun Innolukion osakilpailu pidetään lukiossamme. Siihen asti ideoitaan voi käydä jättämässä Innokampus-sivuilta löytyvään innokoneeseen.

FINNISH-BRITISH SOCIETY RY:N ENGLANNINKIELINEN KIRJOITUSKILPAILU

Opiskelijamme Heidi Mäkitalo on voittanut Finnish-British Society ry:n englanninkielisen kirjoituskilpailun. Onnea Heidi!

Heidi

NELJÄN TIETEEN KISAT

Koulumme opiskelija Otto Hanski on sijoittunut upeasti sijalle 8 valtakunnallisessa fysiikan loppukilpailussa.

 

Lukuvuoden 2014-2015 palkitut ja stipendiaatit

ENGLANNIN VALTAKUNNALLINEN KIRJOITUSKILPAILU

Ensimmäisen vuoden opiskelijamme Maija Moberg on menestynyt hienosti Finnish-British Societyn järjestämässä englannin kielen valtakunnallisessa kirjoituskilpailussa sijoittumalla jaetulle toiselle sijalle.

NELJÄN TIETEEN KISAT

Marraskuussa opiskelijoitamme osallistui valtakunnallisiin 4Tieteen-kisoihin ja menestyi siinä oikein mallikkaasti! Keskiviikkona 4.3. MAOL palkitsi ne Turun seudun opiskelijat, jotka kisoissa hyvin valtakunnallisesti pärjäsivät. Luostarivuoren lukiosta palkinnot saivat:

Elina Miilunpalo, matematiikka
Kejin Zhou, matematiikka
Otto Hanski, fysiikka
Mikael Nuutila, fysiikka
Yi Zhang, matematikkka
4tieteen-kisat

Palkintojenjako suoritettiin Turun yliopiston kemian laitoksella. Sponsorien edustajat Orionilta ja Turun Yliopistolta kertoivat kemian ja muiden matemaattisten aineiden tärkeydestä omasta näkökulmastaan. Sen jälkeen päästiin varsinaiseen palkintojenjakoon ja kakkukahveille. Tilaisuuden päätteeksi palkitut pääsivät vielä esittelykierrokselle matematiikan, fysiikan tai kemian laitokselle oman valintansa mukaan.

TARTU IDEAAN – KILPAILU

Lukiomme opiskelijakolmikko on voittanut valtakunnallisen Innokampus-hankkeen järjestämän Tartu ideaan – kilpailun! WIMPs joukkueen (Mikael Remes, Eemeli Vapamaa ja Otto Hanski) idea HätäAppu on sovellus, joka yhdistää GPS-sijaintitietoja ja potilastietokantoja yhdellä napin painalluksella. Luostarivuoren lukio on näin ollen todistetusti ”Suomen innovatiivisin lukio” ja yksi vuoden 2015 kuudesta INNOLUKIOSTA.
Tartu-ideaan_voittokolmikko