Opiskelijakunta

 

Kaikki lukion opiskelijat kuuluvat lukion opiskelijakuntaan. Opiskelijakuntaa edustaa vuosittain valittava opiskelijakunnan hallitus eli opkh, joka pyrkii lukiomme yhteishengen vahvistamiseen ja opiskelijoiden viihtyvyyden parantamiseen. Opkh suunnittelee tapahtumia ja tempauksia koko kouluvuodelle ja on siksi koko ajan vuoropuhelussa opettajakunnan kanssa.

Opkh järjestää vuoden aikana runsaasti isompia ja pienempiä tapahtumia, joista esimerkkeinä mm. syksyn Halloween-tempaus ja pitkin vuotta pidettävät teemapäivät. Näiden lisäksi opkh osallistuu rahallisesti esim. Wanhojen tanssien järjestelyihin sekä mahdollistaa erilaisia kulttuuri- ja teemapäiviä sponsoroimalla lippuja tapahtumiin. Näiden lisäksi opkh myöntää joka kevät stipendejä lukiomme opiskelijoille.

Opkh:n toiminnassa on mukana yhteisistä asioista ja niihin vaikuttamisesta kiinnostuneita lukiolaisia, jotka saavat opkh-toiminnastaan kaksi opintopistettä. Opkh:n toimintaan voi tulla mukaan matalalla kynnyksellä ja erityisesti silloin, jos olet kiinnostunut kehittämään koulun toimintaa ja vaikuttamaan yhteisiin asioihimme. Opkh tekee yhteistyötä myös Suomen Lukiolaisten liiton (SLL) ja Turun nuorisovaltuuston (Turun NuVa) kanssa.

Opkh kuulee mielellään luostilaisten mielipiteitä, joten ole rohkeasti yhteydessä:
suoraan opkh-laisiin
sähköpostilla opkh.luostis@gmail.com
lukion Instassa: @luostarivuorenlyseo
lukion Tiktokissa: @luostis