Metsä360-kilpailu

Metsä360-kilpailu opiskelijoille

Tuokaa esiin metsän uusi arvo ja voitte voittaa 6000 euroa!

Metsä on toiminut yhtenä maamme vankimmista peruskivistä niin taloudellisesta, kulttuurisesta kuin henkisestäkin näkökulmasta katsottuna. Metsissä elää lupaus myös huomisen hyvinvoinnista ja kestävän kehityksen mukaisesta kasvusta. Haluamme kutsua teidät mukaan kilpailuun, jossa nuoret kannustetaan mukaan ideoimaan tulevaisuuden ratkaisuja.

Mistä siis on kyse? LUT-yliopisto yhteistyössä Marjatta ja Eino Kollin säätiön kanssa avaa lukiolaisille ja 2. asteen metsäalan opiskelijoille suunnatun kilpailun, jonka avulla kannustetaan nuoria tutustumaan metsiin sekä niiden merkityksiin ja mahdollisuuksiin.

 Ideoi ja toteuta luokkasi/ryhmäsi kanssa tiedepohjainen, tunnepohjainen, toimintapohjainen tai parhaimmassa tapauksessa kaikki nämä ulottuvuudet sisällöllisesti yhdistävä maksimissaan 5 minuutin pituinen video, jossa tuotte esiin omat ideanne metsien lisäarvon löytämiseksi. Arviointitiimi kiinnittää huomiota seuraaviin kohtiin voittajatyön valinnassa:

–          innovatiivisuus

o   uusia näkökulmia avaava: löydetään arvoa sieltä, missä sitä ei vielä ole nähty

–          metsän arvon esiin tuominen

–          visuaalisuus

o   videon havainnollisuus, mielikuvien vahvuus

o   nuorten puhutteleminen

–          oivaltavuus

Kilpailuun osallistuvat videotyöt ladataan YouTube -palveluun. Oheisesta osallistumislinkistä löytyy sähköinen ilmoittautumislomake. Osallistumiskoodi (salasana), joka pyydetään osallistumisen yhteydessä, on metsa360LUT. Pyydämme liittämään osallistumislomakkeelle myös lyhyen ½ – 1 A4 mittaisen kuvauksen työn sisällöstä. Huomioittehan erityisesti ilmoittaa lomakkeella myös linkin, josta videotuotos ryhmänne osalta löytyy. Samasta oppilaitoksesta voi olla useampi osallistuva työ, mutta yksittäinen opettaja voi osallistua kilpailuun vain yhden ryhmän kanssa. Kilpailuun osallistuva työ voidaan toteuttaa suomen-, ruotsin- tai englanninkielisenä.

Kilpailu on auki 7.11.2019 alkaen. Viimeinen päivä toimittaa kilpailuun osallistuvia töitä on 30.4.2020. Julkaisemme 5 finalistia 22.5.2020 mennessä ja kilpailun voittaja on tiedossa 29.5.2020.

Kilpailun parhaimmisto julkaistaan myös Metsä360-palkintokokonaisuuden nettisivuilla www.lut.fi/metsa360. Voittajatyö palkitaan 6.000 euron suuruisella palkinnolla.

Idearikkaita metsähetkiä toivottaen Metsä360-kilpailutiimin puolesta,

Päivi Saikko

LUT-yliopisto

lut.metsa360@lut.fi